Over ons

Welkom op onze website. Wij zijn Nico en Laura, aangenaam!

Wij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van gemeenten en samenwerkingsverbanden op het gebied van WOZ-taxaties. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om voor elk vraagstuk een oplossing op maat te bieden. Wij staan ingeschreven in de kamer WOZ bij het Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs (NRVT) en naast inzetbaarheid als WOZ-taxateur kunnen wij ook van dienst zijn op het gebied van advies. Hierbij kun je denken aan advies over bijvoorbeeld de (her)inrichting van het waarderingsmodel of de inrichting of optimalisatie van de werkprocessen binnen jouw organisatie. Ook met het inwerken en opleiden van (junior) taxateurs hebben wij ervaring.

Vanuit onze gezamenlijke passie voor- en kennis en expertise van WOZ-taxaties zijn wij in februari 2018 ons bedrijf gestart. Wij nemen jullie graag even kort mee naar het verhaal erachter.

Hoe het begon…
De interesse in vastgoed en taxeren begon bij zowel Nico als Laura al járen geleden: bij Laura vanuit haar opleiding Makelaardij o.g. die ze in 2003 afrondde en bij Nico in 2007 toen hij bij de gemeente Voorst in dienst kwam op de afdeling Belastingen.

Laura heeft in 2008 het vakgebied makelaardij verlaten en kwam in dienst bij adviesbureau Thorbecke als WOZ-taxateur. Ze heeft daar gemeenten en samenwerkingsverbanden ondersteund bij de WOZ-taxaties en heeft mooie en diverse opdrachten uitgevoerd door heel Nederland. In 2016 werd ze gevraagd in dienst te komen bij Belastingcentrum Tribuut, waar ze op dat moment via het adviesbureau gedetacheerd zat. Hier heeft Laura 2,5 jaar met veel plezier gewerkt en veel ervaring opgedaan.

Ook Nico heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan. Tot 2016 was hij in vaste dienst bij de gemeente Voorst. Daarna heeft hij ruim een jaar bij adviesbureau Thorbecke gewerkt, waar hij eigenlijk meteen gedetacheerd werd bij het GBTwente. Vervolgens heeft hij “ja” gezegd toen ook zij hem in vaste dienst vroegen.

Na een paar jaar in vaste dienst begon het bij zowel Nico als Laura toch wel weer te kriebelen en werd al snel duidelijk dat het tijd was voor een nieuwe stap en uitdaging. Met een veel enthousiasme bundelden ze hun krachten en zo ontstond begin 2018 Nijhof & Sturris WOZ – Taxaties – Advies.

Heden en toekomst
Inmiddels bestaan we nu bijna 5 jaar en we durven wel oprecht te zeggen dat wij echte specialisten zijn binnen ons mooie vakgebied.

Sinds maart 2023 is Monica bij ons in dienst gekomen. Monica heeft haar examen WOZ-medewerker behaald en ondersteunt ons bij onze werkzaamheden. Ook leiden we Monica op tot (junior) taxateur zodat wij onze klanten in de toekomst nóg beter van dienst kunnen zijn.

De diversiteit van het hebben van verschillende opdrachten vinden we geweldig. We kunnen alle ervaringen die we opdoen bij verschillende opdrachtgevers meenemen en zijn daardoor in staat om soms even nét anders te denken of tot andere inzichten te komen. We merken dat daar onze meerwaarde zit en onze klanten ons pro-actieve meedenken erg waarderen. En daar doen we het voor! Wij ondersteunen, adviseren en ontzorgen en doen nét dat stapje meer.

Kunnen wij iets voor jouw organisatie betekenen? Neem gerust contact op. Wij maken graag (al dan niet onder het genot van een kopje koffie) kennis.

Vakbekwaamheid
Wij zijn ingeschreven in de kamer WOZ bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) onder de nummers RT320283350 (Nico) en RT662888377 (Laura). De NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van de Register Taxateurs. Wij werken conform de gedrags- en beroepsregels en internationale en Europese taxatiestandaarden (IVS en EVS).

Samenwerkingspartners
Wij werken hebben een zeer groot netwerk en werken regelmatig samen met collega-taxateurs, juristen en gegevensbeheerders. Wanneer een opdracht meer capaciteit vraagt dan wij kunnen bieden, werken wij samen met diverse collega’s. Door deze samenwerking zijn wij in staat om ook grote(re) opdrachten uit te kunnen voeren.